Logo

Contact

Ellen Hannes
nenchi@live.nl
06-49648043

Nieuws

Start nieuwe groep Taichi voor Senioren

Lees meer...

Grondlegger BOCAM therapie overleden

Lees meer...
KvK nr: 59687606                 BTW nr: 10504722B01

Taiji ‘op maat’ voor zorginstellingen

Voor cliënten in verpleeghuizen, in centra voor bejaarden of in centra voor dagbesteding of re-integratie kan Taiji en Qigong een meerwaarde hebben in het dagelijks functioneren.

Juist het bewegen vanuit ontspanning zorgt ervoor dat ook mensen voor wie bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is, baat hebben bij de zachte oefeningen van de Taiji.

Ergo-taiji

In het voorjaar 2014 heb ik de 2-daagse cursus (+ terugkomdag) Ergo-taiji gevolgd. Uitgangspunt van deze cursus is dat lessen Taiji het optimaal functioneren van mensen met een bewegingsbeperking ondersteunen.
Er werden handvatten aangeboden om bewegings- en therapieprincipes te gebruiken binnen de lessen Taiji. Ook kwamen een aantal aandoeningen aan de orde, zoals reuma, CVA, Parkinson en MS.

Ik kan lessen ‘op maat’ aanbieden, waarbij de inhoud van de lessen afgestemd wordt op de betreffende groep cliënten. De lessen zullen op een speelse manier gegeven worden, waarbij ook gevoels- en samenwerkingsoefeningen aangeboden kunnen worden.

De frequentie van lessen kan variëren van eenmalig tot wekelijks.

Voor meer informatie en tarieven, graag mailen naar nenchi@live.nlTaji & Qigong bij Houtatelier Nerf


Sinds januari 2014 geeft NenChi wekelijks een Taiji & Qigong les bij Houtatelier Nerf (www.houtateliernerf.nl). Dit is een sociale onderneming die ruimte biedt in de werkplaats voor stagiaires van de meubelvakopleidingen, cliënten voor hun dagbesteding en vrijwilligers. Tijdens de lessen doet het hele team dan ook mee. In de lessen is er bijvoorbeeld aandacht voor bewustwording van het lichaam, maar ook voor samenwerken. Leren ontspannen en elkaar vertrouwen.

René: “Zelf ben ik al een paar jaar leerling van Ellen. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt hoe goed dat voor mij heeft gewerkt en wat dat voor mijn (lichamelijke en mentale) werkhouding in de werkplaats heeft betekend. Minder gehaast en meer bezig met de dag zelf. Omdat het zo’n goede invloed op mij heeft, wilde ik dat ook aan mijn team bieden. Met het verwerken van deze oefeningen in ons werk hoop ik een completer pakket aan vaardigheden aan iedereen mee te geven. Ik merk namelijk dat niet alleen ons lijf en geest beter worden gestimuleerd. Het is ook goed om te zien dat ons onderlinge contact hiermee persoonlijker wordt. Ja, noem het maar een teambuildingsactiviteit waarin iedereen gelijk is. Ik voel me er goed bij en dat merk ik ook aan alle anderen.”