Logo

Contact

Ellen Hannes
nenchi@live.nl
06-49648043

Nieuws

Start nieuwe groep Taichi voor Senioren

Lees meer...

Grondlegger BOCAM therapie overleden

Lees meer...
KvK nr: 59687606                 BTW nr: 10504722B01Even voorstellenEllen Hannes (1957)

Sinds 1993 woon ik met mijn gezin in Culemborg.Via de jaarcursus ‘Acupressuur, Reflexologie en Chinese bewegingskunst’ (’85-’87) ben ik in contact gekomen met Taiji en Qigong en de bijbehorende Chinese filosofie en geneeswijze. De docent die deze Chinese bewegingskunst gaf was Rudi Westerkamp. Zijn werkwijze en ideeën spraken me zo aan dat ik daarna de door hem ontwikkelde BOCAM-opleiding in Roosendaal* ben gaan doen met aansluitend de specialisatie Taiji en Qigong docent (1987-1991).
*De huidige opleiding zit in Tilburg en wordt geleid door Rinus van den Broek, leerling van Ruud Westerkamp.

Ik was in die tijd, zowel lichamelijk als geestelijk niet in balans. De Taiji oefeningen hebben me echt weer met twee voeten op de grond gezet. Dat voelde een stuk beter!
De link tussen lichaam en geest en dat je daadwerkelijk geestelijk stabieler wordt door lichamelijke oefeningen te doen, waren voor mij een openbaring. Dit was wat ik nodig had. Door de Taiji heb ik mezelf leren kennen, innerlijke kracht ontwikkelt en zorg ik nu goed voor mezelf. Het is een leerproces dat je hele leven doorgaat. Bereid zijn om te blijven leren en open te staan voor nieuwe dingen en daar plezier in hebben, is daarvoor belangrijk. Dat vind ik er zo mooi aan.

Bij onderstaande docenten heb ik leerzame en inspirerende lessen gevolgd: