Logo

Contact

Ellen Hannes
nenchi@live.nl
06-49648043

Nieuws

Start nieuwe groep Taichi voor Senioren

Lees meer...

Grondlegger BOCAM therapie overleden

Lees meer...
KvK nr: 59687606                 BTW nr: 10504722B01

Tai Chi bij longproblemen

Deze les is veranderd in een geheel zittende les!! Nog steeds ook geschikt voor mensen met longklachten!

Heeft u last van astma, COPD of een andere longaandoening en behoort sporten in groepsverband niet meer tot de mogelijkheden? Wilt u leren om meer ontspannen door het leven te gaan, zodat de ademhaling ook rustiger blijft? Dan is Tai Chi (Taiji) misschien wel iets voor u.

Juist de zachte en rustige bewegingen zijn geschikt voor mensen met deze klachten. De les zal gericht zijn op ontspanning en energiedoorstroming.

Tijdens een Longpunt bijeenkomst in 2015 in de Open Hof is er in kleine groepjes gepraat over de lastige dingen die longpatiënten in hun dagelijks leven tegenkomen. Sommige, vaak onverwachte situaties leveren stress op. Ademhaling wordt door stress vaak negatief beïnvloed. Een longpatiënt die Tai Chi en Yoga beoefent, vertelde dat zij haar kennis en ervaring opgedaan tijdens deze lessen, vaak gebruikt bij momenten waarop zij stress ervaart. Zij had daar veel baat bij.
Marian en Voebe van FysiovdBerge waren deze avond aanwezig. Ze waren erg enthousiast over dit verhaal en hebben zich ten doel gesteld om andere longpatiënten te laten ervaren of Tai Chi kan bijdragen aan het goed omgaan met stress. Ze hebben mij gevraagd om een cursus aan te bieden toegespitst op mensen met longproblemen.
Het is niet de bedoeling dat Tai Chi fysiotherapie gaat vervangen. Het kan echter wel erg goed als ondersteuning werken. Het is fijn om dit te doen met lotgenoten.

Op maandag 14 maart 2016 van 12.15 – 13.00 uur was er een proefles in de praktijk van FysiovdBerge in de zandstraat. De opkomst was groot en de aanwezigen waren enthousiast.

Juist de zachte, ontspannen bewegingen geven rust en energie. U hoeft niet voorbij uw grenzen te gaan. Ook kunt u de les (gedeeltelijk) op een stoel meedoen.


Wanneer: Maandag
Tijd: 12.30 tot 13.15 uur. Van te voren drinken we thee, van 12.10 tot 12.30 uur
Locatie: in het gebouw van Concordia aan de Westersingel 88 te Culemborg.
Kosten: €75,- voor 10 lessen van 45 minuten.

Er is nog plaats in deze cursus. U kunt ook later instromen. De eerste les is gratis en vrijblijvend. U kunt dan ervaren of het wat voor u is. Graag wel eerst contact opnemen met Ellen.

Informatie en aanmelden bij Ellen Hannes van nenchi@live.nl of 06-49648043