Logo

Contact

Ellen Hannes
nenchi@live.nl
06-49648043

Nieuws

Start nieuwe groep Taichi voor Senioren

Lees meer...

Grondlegger BOCAM therapie overleden

Lees meer...
KvK nr: 59687606                 BTW nr: 10504722B01

In Balans cursus

Voorlopig zullen Evelien en Ellen geen In Balans cursussen geven. Dit vanwege het gebrek aan subsidie!
We hebben 2 cursussen gegeven, één in 2017 en één in 2018. Beide met veel resultaat! Hieronder de informatie over de laatste cursus!De eerste cursus is afgerond en was een succes! Wederom heeft GGD Gelderland-Zuid subsidie van FNO (Fonds Nuts Ohra) toegekend aan deze cursus! Deze tweede cursus zal bij voldoende belangstelling (minimaal 8 deelnemers) starten in januari 2018

De gratis informatiebijeenkomst zal gehouden worden op donderdag 14 december 2017 van 14.00 tot 16.00 uur.

De cursus bestaat uit 3 cursusbijeenkomsten en een training van 10 weken, 2 keer per week een uur. Zie hieronder voor meer informatie.
U bent van harte welkom!

De locatie voor alle bijeenkomsten is het Wijkcentrum de Salaamander, Heimanslaan 2 te Culemborg.

Cursus In Balans, valpreventie voor senioren


Ellen zal samen met Evelien van Wiggen, fysiotherapeut deze cursus In Balans geven. Ze zijn beide speciaal getraind om deze cursus te geven. Het is een cursus die ontwikkeld is door Veiligheid.nl speciaal voor uw veiligheid.

Voor wie is deze cursus bedoeld

We heten 65+ers, die zelfstandig wonen en één of meer chronische aandoeningen hebben, van harte welkom! Bent u bang te vallen of bent u al eens gevallen? Wilt u een goed evenwicht behouden? Wilt u zelfstandig er op uit kunnen (blijven) gaan? Dan is de cursus In Balans iets voor u.

Wilt u de cursus graag volgen, maar bent u niet alleenstaand: neem dan a.u.b. contact op met Evelien of Ellen!


Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daardoor kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Eén gratis informatiebijeenkomst van 2 uur, donderdag 14 december van 14.00 tot 16.00 uur.

Drie cursusbijeenkomsten van 1,5 uur, maandagen 8, 15 en 22 januari, van 14.00 tot 15.30 uur. Deze bestaan uit informatie over dagelijks leven en bewegen, checklijsten over veilig bewegen in huis en handige oefeningen.

Tien weken trainingsbijeenkomsten van 1 uur, 2x per week. Start op maandag 29 januari van 14.00 tot 15.00 uur. De lestijd op donderdag is van 14.00 tot 15.00. Laatste les is op 16 april. Geen les op feestdagen.
Hier doet u praktische oefeningen op uw eigen niveau. Veel oefeningen zijn onder meer gebaseerd op de principes van de Tai Chi. Tai Chi is een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren om te vallen hoort niet bij de training, wel om te leren in balans te blijven en steviger op uw benen te staan. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel.

Twee keer zal de training een uur langer duren i.v.m. meetmomenten.

Cursusboek:

In het bijbehorende cursusboek kunt u de behandelde onderwerpen nog eens rustig nalezen. Ook staan de belangrijkste thuiswerkoefeningen met foto’s duidelijk beschreven.


Uit onderzoek is bekend dat beweegprogramma’s die gericht zijn op het verbeteren van balans, spierkracht en mobiliteit het meest effectief zijn om valrisico’s te verkleinen. In Balans is erkend door het Centrum Gezond Leven (RIVM/CGL). In Balans is ontwikkeld op basis van kennis uit wetenschappelijk onderzoek naar effectieve valpreventie. Uit onderzoek blijkt dat ouderen na het volgen van de cursus maar liefst 61% minder kans maken om te vallen en dat hun valangst met 37% afneemt.

Lestijden: maandag 14.00 - 15.00 uur en donderdag 14.00 - 15.00 uur.
Locatie: Wijkcentrum de Salaamander
Heimanslaan 2 Culemborg.

Cursusprijs is € 95,-.(inclusief Cursusboek à € 10,00 en ruim 24 uur les).
De cursus wordt mede gefinancierd door GGD Gelderland-Zuid en FNO. Er zijn zorgverzekeringen die deze cursus geheel of gedeeltelijk vergoeden. Vraagt u het even na bij uw zorgverzekeraar!

Informatie en aanmelden bij de docenten:

Evelien van Wiggen
evelien@evelanx.nl
0345-520547


Ellen Hannes
nenchi@live.nl
06-49648043


U kunt hier een flyer en inlegvel downloaden.